הפרדת כלים במטבח באמצעות צבעים לפי תקנים בין-לאומיים:
במטבח חם או קר הצבעים הם כדלהלן:
בהמות (בשר, כבש, ואף חזיר) גולמי – אדום
בעלי כנף – צהוב
דגים – כחול
ניקוי ירקות / פירות – חום
הכנת סלטים – ירוק
מזון מבושל – לבן
במטבח של מאפייה או של קונדיטוריה הצבעים כדלהלן:
בצקים – אדום
חלבי מוגמר – כחול
ניקוי ירקות / פירות – חום
חיתוך ירקות / פירות – ירוק
תוצר גלם מוכן – לבן
רשימה זו תקפה באשר לכל הכלים במטבח, בעיקר בחלוקת קרשי חיתוך לפי צבעים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה