הפרדת כלים במטבח באמצעות צבעים לפי תקנים בין-לאומיים:
במטבח חם או קר הצבעים הם כדלהלן:
בהמות (בשר, כבש, ואף חזיר) גולמי – אדום
בעלי כנף – צהוב 
דגים – כחול 
ניקוי ירקות / פירות – חום 
הכנת סלטים – ירוק 
מזון מבושל – לבן 
במטבח של מאפייה או של קונדיטוריה הצבעים כדלהלן:
בצקים – אדום 
חלבי מוגמר – כחול 
ניקוי ירקות / פירות – חום 
חיתוך ירקות / פירות – ירוק 
תוצר גלם מוכן – לבן 
רשימה זו תקפה באשר לכל הכלים במטבח, בעיקר בחלוקת קרשי חיתוך לפי צבעים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה